Winst voor Marloes Merks , Isabel Geers, Marlon de Haas en Joris Bekkers

Winst voor Marloes Merks, Isabel Geers, Marlon de Haas en Joris Bekkers

Afgelopen weekend werd er voor zowel de dressuurruiters als voor de springruiters een selectiewedstrijd georganiseerd. De ponyruiters vertrokken naar Liempde. De Rooise Ruiters en Ponyruiters waren zeer succesvol en namen maar liefst vier oranje linten mee naar Rooi. 

Op zaterdagochtend werd in Aalst de selectiewedstrijd springen gestart met de klasse B. Marloes Merks en Dora Bella reden hier een heel mooi foutloos basisparcours en kregen een hoge stijlbeoordeling van de jury. In de barrage deden zij hier nog een schepje bovenop . Wederom bleef deze combinatie foutloos en met een stijlbeoordeling van 82,5 (!) punten was de winst dubbel en dwars verdiend. In de klasse L namen vervolgens Isabel Geers en haar Alexander deel. Na een foutloos bassisparcours had Alexander er zin in om het tempo hoger te leggen. Ook in de barrage bleven de balken liggen en ook deze combinatie mocht zich voorop opstellen voor de eerste plek. 

Op zondag was het de beurt aan Joris Bekkers en zijn pony Lorenzo. Op het mooie terrein van de Dommelruiters in Liempde werd een springwedstrijd georganiseerd. Joris en Lorenzo reden twee foutloze en snelle rondes wat hun een eerste plaats opleverde. 

De succes van de Rooise ruiters gingen door en wel met de zusjes De Haas. Zij namen deel aan de klasse M2 tijdens de selectiewedstrijd dressuur in Maarheeze. Marlon de Haas reed haar Evita met 197,5 punten wederom naar de winst. Ook de tweede plek bleef bij familie De Haas. Marloes de Haas en Rokarlos behaalden 188 punten en werden tweede. In de klasse L1 wisten Michelle Bakx en Golden Tulip weer in de prijzen te vallen. Met 197 werd een mooie vijfde prijs behaald. Ook de ZZ-licht selectie werd verreden in Maarheeze. Hierin strijden 25 deelnemers van de Regio Brabant met elkaar. Laura Petersen en Divident reden een sterke proef. Met 68% was deze proef goed voor een 2e plek. Aan het eind van de dag nam deze combinatie deel aan de kür. Ondanks de spanning van Divident werd een mooie 5e plek behaald