Rooise Ruiters succesvol tijdens indoor springwedstrijd

Afgelopen weekend vond er in Manege de Pijnhorst een gezellige tweedaagse springwedstrijd plaats. Het weekend was een groot succes waar tevens de Rooise ruiters en amazones zich in de prijzen wisten te rijden.

Op zaterdag werd gestart met de paarden klasse 1.10m. Hierin kwamen Dianne Merks en haar paard Kwibus aan de start. Zij bleven foutloos en mochten de 16e prijs in ontvangst nemen. De dag werd afgesloten met de klasse 1m. Isabel Geers reed met Muramee W twee mooie foutloze rondes en mocht de derde prijs ophalen.

Zondag was de beurt aan de ponyruiters en amazones. Yinthe Hoving kwam aan start met Tiësto in de klasse 0.40m. Haar keurige barrage werd beloond met 80 punten voor stijl. Waardoor zij de eerste prijs heeft behaald. Indi Dogge reed met haar pony Misty twee sterke foutloze rondes. Hiermee wonnen zij knap de 0.60m. Tim Bekkers had een succesvolle dag in Sint-Oedenrode. Met Ice van Equi Center reed hij twee nette rondjes. Dit leverde hem de vierde plaats op in de 0.70m. Met zijn andere pony, Ike van Equi Center, had hij een hele snelle foutloze barrage wat deze combinatie een knappe tweede plaats opleverde in de 0.80m. De laatste rubriek was de klasse 1.10m. Hier kwam Tessy van der Velden aan start met twee pony’s. Zij sloot de dag zeer succesvol af door met zowel Cashpoint als Ballard Prince een razendsnelle tijd neer te zetten in de barrage. Dit leverde haar de eerste en tweede plaats op.

Tessy en haar zusje July hadden al een succesvolle maand. Twee weken geleden zijn Tessy en July van der Velden Jonkers met hun vier pony's naar Indoor Geldrop geweest. July had de eerste dag een snelle ronde gereden met Papaya en hiermee had ze een knappe tweede plaats te pakken. Met haar pony Power Girl reed ze in de 0.90m, waar ze een balkje had. De tweede dag deed July er een schepje bovenop en won met beide pony's de proef. Ook Tessy was in Geldrop in de winning mood. Met haar twee pony's reed ze in de klasse 1.10m beide proeven naar een 1e en een 2e plaats. Vorige week had July haar tweede selectiewedstrijd gereden voor de Brabantse Kampioenschappen. Ze reed met beide pony's naar een tweede podiumplaats.