Liv van den Berk en July van der Velden Jonkers zijn reserve kampioen van Brabant!

Afgelopen weekend werd bij manege de Molenheide in Schijndel de Brabantse Kampioenschappen springen voor zowel paarden als pony`s verreden.
Liv van den Berk kwam met haar pony Surprice aan start in de klasse D-0.90 mtr. Nadat in het eerste parcours alle balken bleven liggen mocht ze zich op gaan maken voor de barrage op tijd. Liv en Surprice reden deze barrage met veel lef en konden een snelle tijd neerzetten. Uiteindelijk kwamen ze 0.14 seconden tekort voor de overwinning, maar waren zeer tevreden met een mooie tweede prijs in deze rubriek! Met dit resultaat hebben ze zich ook geplaatst voor het Nederlands Kampioenschap in deze klasse dat eind volgende maand verreden wordt in Ermelo.
Vrijdag kwam July van der Velden Jonkers aan de start met Power Girl. In een sterk deelnemersveld van 48 combinaties reed de 10-jarige July een heel mooi foutloos parcours en mocht ze door naar de barrage. In de barrage wist ze Power Girl ook foutloos rond te sturen en kreeg ze maar liefst 80,5 stijlpunten van de jury’s. Hiermee nam ze de leiding over in het klassement. Uiteindelijk was er nog 1 combinatie die net meer stijlpunten kreeg van de jury waardoor July eindigde op een hele knappe 2e plaats. Op zondag kon July opnieuw de strijd aan gaan, nu met haar pony Tiesto. Ook met Tiesto deed July goede zaken. Ze wist het parcours van 10 hindernissen foutloos af te leggen en was met 13 andere combinaties geplaatst voor de barrage. Deze barrage ging op snelheid. Tiesto en July wisten het barrageparcours snel af te leggen en eindigde weer op het 1 na hoogste podium van deze kampioenschappen. July kreeg dit weekend 2x een zilveren medaille omgehangen en ook zij is met beide pony’s door naar de Nederlandse Kampioenschappen!
Tessy van der Velden Jonkers mocht met allebei haar pony’s deelnemen aan de Brabantse Kampioenschappen. Tessy eindigde op een knappe 6e en 8e plaats in het klassement en heeft zich ook met beide pony’s geplaatst voor het Nederlands Kampioenschap!