Nieuwe bodem dankzij Rabo Dichtbijfonds

De MooiRooi krant heeft een leuk stukje geschreven over onze deelname aan de Rabobank Dichtbijfonds.

Sinds november merken de paarden en de ruiters in Sint-Oedenrode en omgeving dat er een nieuwe bodem ligt in manege de Pijnhorst. De Rooise Ruiters en Ponyruiters hebben daarvoor gezorgd, maar wel met behulp van het Rabo Dichtbijfonds. Na een pitch kende het initiatief maar liefst €15.900,- toe. Afgelopen dinsdagavond vond een officieel moment plaats.

Dat was al veel eerder gepland, maar ook in dit geval gooide corona roet in het eten. De Rooise Ruiters en Ponyruiters wil graag Rabobank de aandacht geven die het verdient en daarom werd een overhandiging van de cheque gepland, zodat het in media zou verschijnen. Natuurlijk wordt ook via de eigen kanalen van de club dit heugelijke feit kenbaar gemaakt.
Het Rabo Dichtbijfonds is bedoeld voor lokale initiatieven die bijdragen aan maatschappelijke thema's. Rabobank Hart van de Meierij heeft een budget ter beschikking en samen met medewerkers en leden van de Rabobank, worden aanvragen beoordeeld. Manege de Pijnhorst heeft de toekenning gekregen

Omdat een goede bodem de prestaties verbetert. “Een voorwaarde voor het ontwikkelen van talent is dat zij goed gefaciliteerd worden. En deze bodem gaat ons daarbij helpen”, laat de vereniging weten. Daarnaast verbindt de manege verenigingen en mensen. Het is een plek waar niet alleen de Rooise club gebruik van maakt, maar ook de Jeugdvakantieweek, de Zevensprong, de hondensportvereniging, de Nijnselse Ruiters en Ponyruiters etc. “Wij zorgen er voor dat de paardensport in de samenleving blijft. Als doelstelling hebben we door de jaren heen altijd gehad er voor iedereen te zijn. Iedereen is welkom; van recreant tot topsporter; van jong tot oud; van rijk tot mensen met een kleinere portemonnee”, is de paardenvereniging duidelijk.