GROTE BRABANTSE HENGSTENSHOW VOOR HET EERST IN SINT OEDENRODE: BIG MEETS SMALL

GROTE BRABANTSE HENGSTENSHOW VOOR HET EERST IN SINT OEDENRODE: BiG meets SMALL

30 MAART 2019   19.00 UUR TOT 22.00 UUR

Manege de Pijnhorst-Bremhorst 6 Sint Oedenrode

 

Op zaterdag 30  maart 2019 wordt voor de 18de keer de grote brabantse hengstenshowgehouden. Voor het eerst gebeurt dat in het “paardendorp” bij uitstek, Sint Oedenrode. Eerdere edities werden gehouden in Breda (1x); Hoeven(11 x) en Liessel (7x). Vorig jaren was deze hengstenshow een groot succes door publiek, entourage en hengsten. Ook dit jaar worden er weer 50 hengsten verwacht.

Onder de hengsten maken een keur aan toppers en kampioenen hun opwachting. Doel is de merriehouders de gelegenheid te bieden een passende hengst te vinden als partner voor hun merrie voor het fokseizoen 2019.

Dit jaar staat in het teken van de koudbloeds en meer in het bijzonder van BIG meets SMALL. Dat wil zeggen dat de trekpaarden, al snel goed voor zo’n 1000 kg en stokmaat van 1m 75 samen met de Shetlanders in de minimaat van ca. 100kg en een meter minder (75 cm) samen het leeuwendeel uitmaken van deze hengstenshow. Over de avond komen er 4 groepen Shetlanders met in totaal maar liefst ruim 30 Shetlandhengsten in alle kleuren en maten, waarbij een aantal kampioenen en veel kleur- en maatvariatie .De kleinste is 75 cm. De show wordt om19 uur exact geopend door top ponyamazone Nicole Kimenai uit Dongen die op de bekende top New Forest hengst Tongerenhofs Aramis, waarmee ze op het hoogste niveau wedstrijden rijdt, trakteert op een kür op muziek. Daarna komen de 50 hengsten in 7 groepen voorbij. Naast de 4 Shetlandgroepen komen er twee groepen met diverse rassen. In de eerste van die twee groepen verschijnt een top internationale springhengst, een haflinger en 3 rijponyhengsten. In de tweede gemengde groep zien we trekpaarden van 1m75 en een net goedgekeurde mini appaloosa almede nog en dressuur en springhengst. Een van de hoogtepunten van de avond vormt ondermeer het verjaardagsfeestje van Matadhor van de Bouwhoeve. Deze in Nederland geboren , maar in België actieve kampioen trekpaardhengst, wordt op de hengstenshow 10 jaar. Voor zijn verjaardagsfeestje heeft hij zijn goedgekeurde zonen uitgenodigd. Dat wordt een imposant showblok. Want “de Matadhor” zoals hij genoemd wordt is de meest invloedrijke hengst uit de trekpaardengeschiedenis van Nederland en België. Nog nooit wist een hengst op zo’n jonge leeftijd al zo’n indrukwekkende rij goedgekeurde zonen te geven, waarbij ook nog eens diverse kampioenen.

! Uiteraard wordt gezorgd voor een perfecte ingerichte accommodatie en catering. Muziek ontbreekt zeker niet naast het nodige DJ werk om de hengsten optimaal te laten uitkomen. Tevens is er een loterij met schitterende prijzen. De entree is ook nog eens gratis.

Kortom voor elk wat wils en voor niemand een reden om niet te komen!! De hengstenshow wordt gehouden bij manege de Pijnhorst aan het Bremhorst 6 in Sint Oedenrode en is goed bereikbaar vanaf de snelweg Eindhoven-Nijmegen, afslag Sint Oedenrode. De hengstenshow begint om 19.00 uur stipt

 

Voor meer informatie: Ruud van Raak: 06-12778167/ruud67@ziggo. Of Mariette van de Wetering, 06-106117596

 

 

Manege De Pijnhorst
Bremhorst 6
5491 LR Sint – Oedenrode