De MooiRooiKrant: Dringen voor YouTube-helden Britt en Esra

Britt Dekker zullen de meeste mensen wel kennen, maar bij de naam Esra de Ruiter gaan er al meer wenkbrauwen fronzen. Toch hebben deze twee dames honderdduizenden fans. Voornamelijk jonge meiden die de YouTube-vlog 'Paardenpraat' van deze twee dames volgen. Zaterdagmiddag stonden enkele tientallen voor Britt en Esra in de rij tijdens de Brabantse Kampioenschappen springen voor pony's in manege de Pijnhorst.

Esra liep de hele ochtend al rond op het evenement in Sint-Oedenrode. Hier en daar ging ze met fans op de foto, gaf ze een interviewtje, maar was ze vooral bezig met opnames te maken voor haar populaire vlog. Iedere dag worden die vlogs door duizenden paardenfans bekeken. Daarin krijgen ze uitleg over het rijden van paarden, over het verzorgen en ook geven Britt en Esra allerlei paardenweetjes prijs. Voor de paardensport is het een ideale reclamepraatje, want de sport is er onder de jeugd nog populairder door geworden.
Dat was in de manege wel te merken. Toen Britt (ook bekend van populaire tv-programma's) iets over drie uur 's middags binnenkwam, stond een hele meute in de rij te wachten om met haar en Esra op de foto te gaan. Natuurlijk kwamen ook de Paardenpraat-boeken tevoorschijn voor een handtekening en werd snel even gebabbeld. De organisatie van het paardensportevenement keek op de achtergrond tevreden mee. Het bleek een schot in de roos om deze twee dames uit te nodigen. Vooral omdat ze tegen de avond ook nog een succesvolle clinic gaven in de ring.

Bekijk hier de foto's.