Wil jij ook graag rijden op Indoor Brabant?

Yvonne van BergenAl zo’n 11 jaar zit Yvonne van Bergen in de organisatie van het grote internationale paardensportevenement Indoor Brabant. Als klein meisje ging ze als toeschouwer naar Indoor Brabant en later kwam haar droom uit: deelnemen aan de finale van de rijstijlcompetitie. Het  is haar altijd bijgebleven, tussen de grote en bekende ruiters rijden in de Brabanthallen.

Logo IBInmiddels is het al jaren een gewoonte dat de beste Brabantse ruiters worden uitgenodigd om op het prestigieuze Indoor Brabant te rijden. Maar dit is niet altijd zo geweest. Een aantal jaren geleden ontstond er een terugloop in deelname aan de Brabantse Kampioenschappen en niet alleen in Brabant, maar ook landelijk liep deelname aan regionale kampioenschappen terug. De organisatie van Indoor Brabant, waaronder Yvonne, wilde meer gaan betekenen voor de ruiters uit de regio. Daarom konden ruiters vanaf dat moment een ticket voor Indoor Brabant winnen tijdens de Brabantse Kampioenschappen. De organisatie van Indoor Brabant wil graag zoveel mogelijk mensen een kans geven om ook ‘zij aan zij’ te rijden met de top van de wereld. De basissport en de topsport worden tijdens dit evenement met elkaar gecombineerd. Indoor Brabant is inmiddels uitgegroeid tot een enorm internationaal evenement, waar dit jaar een zeer groot deel van de wereldtop ook daadwerkelijk mee rijdt! Op donderdagavond is er een speciale Brabantse avond, met een Pas de Deux, waaraan onder andere Imke Schellekens Bartels en haar moeder Tineke deelnemen. Ook is er deze avond een springwedstrijd tussen de Brabantse stallen.

 

Team Piet Raijmakers
Dit jaar mogen de ponyruiters zowel op zaterdagmiddag als op zondagochtend starten in verschillende rubrieken. Het vraagprogramma voor de regionale rubrieken kan je hier vinden.Zadel Piet Raijmakers collectie 2018 Team Piet Raijmakers heeft speciaal voor de rubriek zondagochtend, de klasse DE-M, Z en ZZ een “dikke, vette prijs” aldus Joep Raijmakers. Zij sponsoren namelijk een zadel uit hun nieuwe Piet Raijmakers collectie, die vanaf april in de winkels verwacht wordt. Joep Raijmakers heeft nog wel wat belangrijke tips voor de ponyruiters die meedoen aan de Brabantse Kampioenschappen; Probeer je zenuwen in bedwang te houden en geniet!! Het kan zijn dat het die dag lukt, maar het zou ook wel eens mis kunnen gaan. Eigenlijk moet dat niet zoveel uit maken, zorg dat je plezier hebt!!! Alle hectiek om zo’n wedstrijd heen, zeker als het gaat om Indoor Brabant, kan er wel eens voor zorgen dat het de wedstrijd maakt of breekt. Voor de winnaars van de ponyrubrieken op zaterdag (klasse ABC-L, DE-L en C-M/Z) sponsort Team Piet Raijmakers o.a. een deken. Ook krijgen diverse winnaars van deze rubrieken een clinic en een rondleiding op de stal bij Piet Raijmakers!!
Tijdens de Brabantse Kampioenschappen wordt er in onze loterij ook een springles verloot van Team Piet Raijmakers, zorg dus dat je lootjes komt kopen!!


Rooise leden Pleun en Eveline
Pleun vd VleutenPleun van der Vleuten is al bijna twaalf jaar lid van onze club, zij is bij ons begonnen met haar B-pony en later is ze over gegaan naar de D-pony’s. Met haar D-pony heeft ze veel prijzen gewonnen, deelgenomen aan de Brabantse Kampioenschappen en zelfs mogen springen op Indoor Brabant. Iedere week ging ze met haar pony naar de springles en haar vader Cees was er altijd bij om haar te helpen. Zo kregen Pleun en haar pony steeds meer vertrouwen in elkaar. “Door al dit oefenen kreeg ik meer inzicht in de hindernissen en daardoor werd het makkelijker om een fijn parcours te rijden.” Haar deelname aan Indoor Brabant was een super ervaring. “De voorbereiding, de spanning, de grote hal, veel publiek en alles er omheen; hele mooie momenten om nooit meer te vergeten!”, vertelt Pleun enthousiast.

Eveline vd LooijEveline van der Looij heeft inmiddels al twee keer mogen rijden op Indoor Brabant met haar pony Esprit. Beide keren mochten ze van tevoren de bak verkennen; de tribunes eromheen en de gave hindernissen, er was genoeg te zien voor allebei. Gelukkig vinden ze het allebei alleen maar heel erg leuk! “Ik was best wel zenuwachtig voordat ik de bak in mocht, maar eenmaal in de grote bak was het zo gaaf, ik kon alleen nog maar genieten!” Evelien heeft een paar tips voor jullie, mocht je ook deel mogen nemen aan Indoor Brabant. “Laat je pony goed kijken bij het verkennen van de bak, hierdoor kunnen jullie allebei al wennen aan de tribunes, de bak en de (spannende) hindernissen. Laat je niet overweldigen door de grootheid van alles. Ook in de losrijbak is veel te zien en is het vaak druk. Zorg ervoor dat jij en je pony allebei ontspannen blijven. Ga tussendoor even buiten stappen als het teveel word. Als laatste tip en zeker niet onbelangrijk: Je mag op Indoor Brabant rijden, het is natuurlijk een wedstrijd, maar hieraan meedoen is al super gaaf! Dus GENIET!”

Win kaarten voor Indoor Brabant
Op de Brabantse Kampioenschappen springen wordt er een loterij georganiseerd met hele leuke en originele prijzen, waaronder toegangskaarten voor Indoor Brabant! Daarnaast is het mogelijk om tijdens beide weekenden toegangskaarten met korting te kopen.

Afvaardiging Indoor Brabant
Maar de grote vraag is natuurlijk welke ruiters mogen er naar Indoor Brabant? Indoor Brabant heeft het ons laten weten!! Kijk hier voor het officiële vraagprogramma.