Tessy is kringkampioen

Sint Oedenrode – Afgelopen weekend was de laatste selectiewedstrijd in Heeze voor de springpony’s. Tessy van der Velden Jonkers en Romee van de Biggelaar kwamen allebei aan de start.

 Tessy van der Velden Jonkers is dit seizoen voor het eerst uitgekomen als springamazone. Samen met haar pony Tiësto heeft zij deelgenomen aan de selectiewedstrijden van Kring Eindhoven De Kempen. In de klasse abc/b reed zij een mooie barrage. Hiermee behaalde zij de tweede plaats en 75 stijlpunten. Met deze prijs en haar eerdere resultaten, is Tessy de beste van de kring en werd zij gehuldigd als kringkampioen! Dit betekent dat Tessy verzekerd is van een startbewijs voor de Brabantse Kampioenschappen. Deze zijn in februari 2018 in de eigen manege de Pijnhorst in Sint Oedenrode.

Een knappe prestatie in een klasse met veel concurrentie. Want ook Romee van de Biggelaar kwam aan de start in deze klasse. Zij won een hele knappe vierde prijs.

 Afgelopen weekend ging ook springruiter Sanny van der Velden op wedstrijd in Berkel-Enschot. Zij deed mee aan de Marstall 50 hindernissen competitie. Met haar paard Esta startte zij een klasse hoger in het M. Zij wist direct  een 5e prijs te behalen