Nienke Theuns en Allendara Thunder Beauty winnen selectiewedstrijd

Nienke Theuns en Allendara Thunder winnen selectiewedstrijd te Heeze

Het laatste weekend van mei werd in Heeze een selectiewedstrijd dressuur verreden voor pony’s. In de klasse DE-B kwam Nienke Theuns aan de start met haar pony Allendara Thunder. Deze combinatie was met 202,5 punten de terechte winnaar van de rubriek. 

Een weekend later werd in Geldrop een selectiewedstrijd springen voor paarden verreden. In de klasse B wisten twee Rooise amazones een prijs mee naar huis te nemen. Anne Janssen en haar nog jonge Hirkowitz wisten twee foutloze rondes te rijden. Met een hoge stijlbeoordeling werd deze combinatie tweede. Bente Voorn reed haar paard Copyright foutloos het basisparcours door. In de barrage viel helaas een balk. Bente en Copyright werden beloond met een elfde prijs. 

Ook in de klasse L waren er twee Rooise amazones bij de prijswinnaars. Na twee foutloze rondes werd een achtste plek behaald door Marion Merks en haar Dolf. Isabel Geers en Alexander bleven eveneens beide rondes foutloos en werden elfde. Marion Merks en Dolf kwamen ook in de klasse M aan de start. Hierin bewezen ze nogmaals in vorm te zijn. Na twee foutloze rondes werd een zevende prijs behaald. Dianne Merks zat met de snelle Eva haar zus op de hielen. Na een foutloze barrage werd door deze combinatie een achtste prijs behaald.