Geslaagde wedstrijd bij de Rooise Ruiters

Geslaagde wedstrijd bij de Rooise Ruiters

Van donderdag tot zondag werd op het buitenterrein van de Pijnhorst de eerste selectiewedstrijd springen verreden. Het was prachtig weer, het terrein lag er stralend bij, de hindernissen glommen en de parcoursbouwer had mooie parcoursen voor de ruiters en amazones in petto. Ook de Rooise ruiters en amazones namen deel en waren in vorm.

Op donderdagochtend werd gestart met de klasse M. Hierin kwamen Dianne Merks en haar paard Eva aan de start. Zij wisten twee mooie foutloze rondes te rijden en werden hiermee zevende. Ook Bram van Gaal reed de klasse M binnen met zijn nieuwe troef Larry. Na een foutloos basisparcours viel er in de barrage helaas een balk. Dankzij de snelle tijd werden zij elfde. Op vrijdag begon de dag met de klasse BB. Deze rubriek werd gewonnen door Sterre Basstein met Grace. Vervolgens was het parcours gereed voor de klasse B. De Rooise amazones waren hierin oppermachtig. Anne van Liempd en Falanda wisten twee keurige rondes te rijden en waren onverslaanbaar en werden eerste. Sanny van de Velden en Esta wisten ook beide rondes foutloos te blijven en werden daarmee tweede. Ook plaats 3 en 4 was voor de Rooise amazones. Derde werd Bo van Gorkum met Folga van Olland.biz. De vierde plek was voor Britt Lindhout met Lieve van de Sonniuswijk. Ook de L rubriek op vrijdag werd gewonnen door een Rooise Amazone. Dertien ruiters wisten het basisparcours foutloos af te leggen waarop een spannende barrage volgde. Belle van Breugel en haar Capistrano waren iedereen te snel af en werden ruimschoots eerste. Anne van Liempd en Falanda bleven ook in L foutloos en werden zevende.

Sanny van der Velden reed op zaterdag wederom twee foutloze rondes in de klasse B met haar paard Esta. Dit leverde hun wederom een mooie tweede plek op. Marloes Merks reed een keurig basisparcours wat werd beloond met hoge stijlpunten. Een balkje in de barrage leverde een vijfde plek op. Ook in de klasse L van zaterdag waren de Rooise amazones oppermachtig. Miranda Ulehake reed na een foutloos basisparcours een razendsnelle barrage en werd eerste. Isabel Geers en Alexander bleven eveneens beide rondes foutloos en werden tweede. Op een gedeelde tweede plek eindigde Bo van Gorkum met haar paard Zolga. Ook op de vijfde plek eindigde een Rooise amazone. Sterre Basstein was de snelste amazone maar had helaas in balkje in de barrage. In de klasse M waren slechts drie foutloze amazones. Bo van Gorkum en Zolga hadden helaas een balkje in het basisparcours maar dankzij hun snelle tijd werden zij zevende. Dianne Merks en Eva sloten de rij op een achtste plek.

Op zondag was het de beurt aan de pony ruiters en amazones. Joris Bekkers kwam aan start in de klasse DE-L. Na twee mooie foutloze rondes werd een tweede plek behaald. Eveline van der Looij reed haar pony Esprit naar een derde plek in de klasse M.

Ook de dressuuramazones gingen van huis. Marloes de Haas reed een weekend eerder in Heeswijk-Dinther de M2 proef met haar paard Rokarlos. Met maar liefst 201 punten werd een tweede prijs behaald. Laura Petersen vertrok met Hemelvaart naar Chaam. Daar was de eerste selectiewedstrijd voor de klasse ZZ-licht. Hier namen 28 combinaties aan deel vanuit de regio Brabant. Laura vond dat ze iets scherper had mogen rijden, maar met een nette proef werd een zevende prijs behaald. De tweede proef was goed voor een derde prijs. Laura en haar paard Divident namen 4 winstpunten mee naar huis. Ook de jonge amazone Myrthe van Happen nam veel prijzen in ontvangst. Tijdens de selectiewedstrijd in Reusel behaalde zij met haar pony Starlight tweemaal de derde plek. In Schijndel deed de combinatie er een schepje bovenop en werd tweemaal eerste. Dit leverde een mooie deken op.